41 Nimike(ttä)

/ sivu

Blogistinen itsereflektio

 cccc 19. tammikuuta 2019 18.52.54 Europe/Paris

Tervehdys kaikille blogin lukijoille!

En tiedä kuinka paljon teitä on, mutta on hienoa jos edes yksi ihminen (joku jota en henkilökohtaisesti tunne) lukee tämän tai jonkun muun blogikirjoituksen. Periaatteessa tämä on ”pöytälaatikkoon” kirjoittamista – tämä pöytälaatikko sattuu nyt vain olemaan julkinen ja kaikkien luettavissa. Näin kirjoittaminen on itselleni mielekkäämpää. Suljettuun, ei-julkiseen pöytälaatikkoon kirjoittaminen kun jää helposti kokonaan tekemättä. Vuosi 2018 oli sellainen, etten nähtävästi saanut tänne blogiini ainuttakaan kirjoitusta. Tai no sain melkein yhden englanninkielisen, mutta jätin senkin lopulta julkaisematta. Palaan siihen ehkä vielä joskus uudelleen.

Lue lisää...
0 Comments | Aiheesta tiedotteet Media taide emälä camp kirjoitti Ossi Ojutkangas


Hyvästi Game of Thrones

 cccc 25. elokuuta 2017 19.46.39 Europe/Paris

Julkaisin tällä viikolla Facebookissa varsin poikkeuksellisesti Game of Thrones tv-sarjaa koskevan pitkän postauksen. Päätin lopulta kirjoittaa myös tänne blogiini samasta aiheesta vähän pidemmän pohdinnan. Käytännössä tämä on jonkinlainen muistokirjoituksen ja "ranttauksen" sekasikiö. Mutta ennen kuin menen itse asiaan, ensin pakollinen spoilerivaroitus:

VAROITUS! Tämä kirjoitus sisältää juonipaljastuksia televisiosarjasta Game of Thrones. Älä lue tätä kirjoitusta jos et ole seurannut Game of Thrones -televisiosarjaa 7. kauden 6. jaksoon (Beyond the Wall) saakka. Sinua on varoitettu. Etenet omalla vastuullasi.

Lue lisää...
12 Comments | Aiheesta televisio kirjoitti Ossi Ojutkangas


Musiikkivideoiden keräilystä

 cccc 10. tammikuuta 2016 17.17.56 Europe/Paris

 

Keräilyharrastus tarkoitti lapsuudessani yleensä postimerkkien, kolikoiden tai vaikkapa perhosten keräilyä. Tai ne olivat ainakin ehdolla 80- ja 90-lukujen lapsille ja nuorille suunnatuissa harrastusoppaissa. Kokeilin jossain vaiheessa 90-luvun alussa postimerkkien keräilyä, mutta alkuinnostuksen jälkeen harrastus hyytyi. Hiukan myöhemmin esiteini-iässä keräsin tölkkejä ja pullonkorkkeja, mutta nekin jäivät lyhytaikaisiksi kokeiluiksi. Seuraavaan kertaan kestikin sitten jo vähän kauemmin. Parikymppisenä 2000-luvun alussa eräs tapahtumaketju sai minut keräämään puhelinluetteloita. Noihin aikoihin aloin myös keräilemään musiikkivideoita talteen tietokoneelleni. Näistä kahdesta tuli lopulliset keräilyharrastukseni jotka ovat jatkuneet tähän päivään saakka.

Lue lisää...
17 Comments | Aiheesta televisio kirjoitti Ossi Ojutkangas


Pienellä lisäyksellä maisemakuvasta saa kiinnostavan

 cccc 31. lokakuuta 2015 15.48.02 Europe/Paris

 

Jokin aika sitten Ilta-Sanomat tiesi kertoa jonkinlaisen renesanssin kokoneesta kuvausilmiöstä nimeltä ”nutscaping”, jossa keskeistä on ujuttaa muuten tavanomaiseen maisemakuvaan kivekset. Iltiksen mukaan ilmiö on keksitty jo vuonna 2007, mutta omaan tietooni tämä tuli vasta nyt. Aihe herätti minussa sen verran ajatuksia ja pohdintaa, että päätin siitä kirjoittaa. Etsiessäni esimerkkejä löysin nutscaping-kuvia melko vähän. Mitenkään hirmu suositusta ilmiöstä ei siis kuitenkaan ole kyse, vaikka Iltiksen jutusta sellaisen kuvan saattaa saada. Täältä löytyy joitain esimerkkejä. Ehkä harrastuksen leviämistä rajoittaa jonkin verran sen vaivalloisuus: kuvaajan on melko haastavaa saada kassinsa itse ottamaansa kuvaan.

Lue lisää...
13 Comments | Aiheesta taide kirjoitti Ossi Ojutkangas


Melkein onnistunut Immosen loitsu

 cccc 31. heinäkuuta 2015 19.09.50 Europe/Paris

Myönnetään jo heti alkuun: olen Immoselle kateellinen. Sen verran sekaannusta ja hämmennystä hän onnistui aiheuttamaan, vaikka tässä kirjoituksessa kritiikkiä esitänkin. Jos Immosen loitsu olisi sikari, siinä oli loistava veto, se syttyi erinomaisesti ja siinä oli rutkasti pippuria. Tästä johtuen ulos puhalletut savut aiheuttivat melkoisesti köhimistä. Tästä olen nykytaitelijana ja diskordiaanivelhona kolleegalleni kateellinen. Jos et siis tiennyt, Olli on kuin onkin nykytaitelija sekä myös diskordiaanivelho. Hän kuitenkin kuuluu niihin jotka eivät joko tiedä sitä itsekään, tai sitten haluavat pitää yllä kulissi-identiteettiä loppuun asti astumatta koskaan ulos roolistaan.

Lue lisää...
23 Comments | Aiheesta yhteiskunta esoteerisuus diskordianismi kirjoitti Ossi Ojutkangas


Supersankarit suurennuslasin alla

 cccc 26. kesäkuuta 2015 20.48.25 Europe/Paris

HS julkaisi 18.6.2015 aika päräyttävän jutun Miksi lapsi ei saa lyödä, mutta Batman saa? Piti jo aiemmin siitä kirjoittaa, mutta en muilta kiireiltäni ehtinyt. Onneksi tuo toimittaja Maria Pettersonin juttu ei kuitenkaan ole vielä aivan täysin jäähtynyt, joten mennäänpä nyt asiaan!

Yksi jutun keskeisistä ongelmista löytyy jo otsikosta. Kuka sanoo, että supersankaritarinat on tarkoitettu lapsille? Miksi tämä otetaan annettuna? Yksi mahdollinen syy on, että YLE näyttää kesän ajan ABC:n vuosina 1966-68 tekemää televisiosarjaa joka on Batman-tuotannoista alkuperäiselle materiaalille kaikkein vähiten uskollista. Siksi se on erittäin camp-henkinen ja käsikirjoitettu niin, että se soveltuu myös lasten katsottavaksi. On kuitenkin virhe olettaa kaiken muunkin Batman-aiheisen olevan lapsille tarkoitettua. Kuka on vakavissaan sitä mieltä, että esimerkiksi Christopher Nolanin ohjaama Yön ritari (2008) on lapsille sopiva? 

Lue lisää...
11 Comments | Aiheesta sarjakuvat Media Elokuvat televisio kirjoitti Ossi Ojutkangas


Oodi sikareille

 cccc 30. huhtikuuta 2015 16.48.02 Europe/Paris

 

Four premium cigars of various brands (from top: H. Upmann, Montecristo, Macanudo, Romeo y Julieta)  Photo by Dan Smith. (Wikimedia Commons)En ole koskaan pitänyt tupakasta. Siis askeissa myytävistä savukkeista jotka ovat se tavanomaisin myyty tupakkatuote. Yläasteikäisenä sain hirveän yskäkohtauksen kun yritin sellaista polttaa. Koskaan en ole onnistunut polttamaan kokonaista savuketta. Se paperin makukin on etuva ja nikotiinin sietokykyni on ollut olematon. Ehkä olisin voinut opetella, mutta motivaatiota siihen ei minulla ollut siksikään, että kärsin rasitusastman vuoksi muutenkin hengitysvaikeuksista. Tupakansavun hengittäminen tieten tahtoen ei olisi oireitani yhtään hellittänyt. En myöskään viehättynyt tupakoinnin sosiaalisesta aspektista. Etenkin yläasteella oli niin, että kaikkein innokkaimmat tupakoitsijat olivat myös niitä kaikkein vastenmielisimpiä tyyppejä. Miksi olisin heidän kanssaan halunnut hengailla?

Kielteinen suhtautumiseni tupakkaan lientyi vasta siviilipalvelusaikanani 2000-luvun alussa. Melko mutkikkaan, sattumanvaraisen tapahtumaketjun vuoksi päädyin ottamaan mukaani Provinssirock-festivaaleille Intiasta peräisin olevan paketin bidi-savukkeita. Ne ovat halpoja intialaisia savukkeita jotka maistuvat aika huonosti tottuneille tupakoitsijoille. Tämä on erikoista sikäli, että bidien kerrotaan sisältävän enemmän nikotiinia kuin tavalliset savukkeet. Varsinainen tupakka on kuitenkin kääritty koromandelineebenpuun lehteen, joten makukokemuksena bidi on aika toisenlainen ja ehkä liian outo tavalliseen tupakkaan tottuneelle. Otin Provinssirockiin mukaan bidejä antaakseni ne tupakoivalle ystävälleni, mutta eiväthän ne hänelle yhden kokeilun jälkeen kelvanneet. Lopulta sopivasti alkoholin vaikutuksen alaisena päädyin polttamaan kokeeksi itse yhden bidin. Se olikin yllättävän hauska kokemus. Nikotiinista aiheutuva päihtymys tuntui lämpimänä kesäiltänä hassusti varpaissa asti. Samaan aikaan keskushermostoon vaikuttava nikotiini ei kuitenkaan turruttanut ja väsyttänyt kuten alkoholi helposti tekee. Vaikutus oli pikemminkin samantyyppinen kuin kofeiinilla. Myöhemmin saman vuoden aikana poltin bidejä uudelleen, mutta noin joka toinen kerta siitä seurasi vain huono olo, aivan kuin se olisi jonkinlaista tuuripeliä. Ehkä tästä syystä en tullut nikotiinista riippuvaiseksi. Eikä poltteluun liittynyt selvää sosiaalistakaan aspektia joka siihen olisi minua rohkaissut yhä uudelleen.

Joskus 2010-luvun alussa kokeilin ensi kertaa ns. pikkusikareita. Enkä tarkoita niitä suomalaisessa ruokakaupoissakin myytäviä peltirasioiden savukkeita, vaan niitä suurempia pötkylöitä jotka eivät kuitenkaan ns. "oikean" sikarin kokokriteerejä täytä. Joskus laivalta ostin hetken mielijohteesta pieniä kuubalaisia Montecristo-pikkusikareita. Mitenkään mieleenpainuvan hyviä ne eivät olleet, joskaan eivät mikään suuri pettymyskään. Minulla oli toisinaan vaikeuksia polttaa niitä loppuun asti. Pystyin tuntemaan huonon olon hiipivän ja lopettamalla ajoissa myös estämään sitä tulemasta. Tuntui, kuin minulla olisi jokin omanlainen suhde nikotiiniin, vähän kuin suomalaisella saattaa olla viinapiruun. Halusin syöpäkääryleistä joskus nauttia, mutta kuitenkin niin ette päädy tupakoimaan säännöllisesti. Olen kehitellyt jonkinlaisia toimintatapojakin pyrkiäkseni varmistamaan tämän. Koska en halua tupakoinnistani rutiininomaista, olen pakottanut itseni pitämään sikaria aina vasemmassa kädessä vaikka olen oikeakätinen. Tällöin toiminnan on oltava tietoista ja mietittyä, sillä sitä vasemman käden käyttäminen enemmän edellyttää. En tiedä onko tämä minua auttanut, mutta ainakin toistaiseksi olen pysynyt tavoitteessani. En siis ole päätynyt polttamaan säännöllisesti tai jonkinlaisen pakon edessä, välttääkseni esimerkiksi nikotiinin puutoksesta johtuvaa huonovointisuutta tai selvitäkseni jostain askareesta sen voimin.

Jos puhutaan sikareista varsinaisena kulinaristisena kokemuksena (eikä niinkään pyrkimyksenä päästä sopivaan nikotiinipöhnään), pääsin siihen kunnolla jyvälle vasta muutettuani Espanjaan vuonna 2013. Espanjan valtion subventoinnin ansiosta kuubalaiset sikarit ovat Espanjassa edullisia ja kaikissa Tabacos-kaupoissa on samat vakiohinnat. Valikoimat kuitenkin vaihtelevat suuresti ja tästä olen itse oppinut tykkäämään. Oman sikariharrastukseni tärkeäksi elementiksi on muodostunut juuri sattumanvaraisuus. Parhaat sikarilöydötkin ovat tapahtuneet niin, että olen vain kysynyt jotain hyvin epämääräisesti ja myyjä on sitten tarjonnut jotain pyytöäni vastaavaa siitä valikoimasta mikä ko. putiikissa on. Esimerkiksi näin tutustuin Pontevedrassa arvostetun kuubalaisen Hoyo de Monterrey merkin pikkusikareihin Le Hoyo du Maire. Kysyin tietystä Tabacos-liikkeestä jotain pikkusikareita ja he tarjosivat noita. Ne olivat mainioita ja joskus halusin ostaa niitä lisää. Mutta en koskaan löytänyt niitä mistään muusta tupakkakaupasta. Kerran A Coruñan kaupungissa kysyin niitä, mutta myyjä luuli minun tarkoittavan varsinaisia Hoyo de Monterrey-sikareita. Hän kantoi eteeni puulaatikon ja esitteli sen sisältämiä Hoyo de Monterrey-sikareita. Päätin ostaa niistä yhden jonka poltin lopulta syntymäpäivänäni. Se oli mainio ostos, minkä viehätystä lisäsi juuri sen löytämiseen liittynyt sattumanvaraisuus. Tietenkään aina ei tule vastaan täysosumia. Niistäkin keroista silti oppii mikä kannattaa jatkossa jättää väliin.

Polttamisesta saadun nautinnon lisäksi minua sikarissa viehättää niiden jonkinlainen alkukantaisuus. Ne vievät ajatukset aikaan jolloin ei vielä ollut kaikenlaisia nykyisiä teknisiä laitteita, ei Internetiä, älypuhelimia eikä tietokoneita. Sikarin polttamiseen liittyvä etiketti ei minua muuten hirveästi kiinnosta, mutta itsellenikin on tärkeää ettei polttaessa ole kiire. Teknisiin laitteisiin liittyy taas usein juuri nopea elämänrytmi ja ikävänlaatuinen hötkyily. Vaikka en muuten elä erityisen epäterveellisesti, minusta on viehättävää kävellä vaikkapa puistossa sikaria poltellen ja katsoen kuinka ihmiset suorittavat terveyttä. Joskus nuo juoksevat ihmiset muistuttavat jonkinlaisia kyberneettisiä olentoja jotka ovat vähitellen muuttumassa koneiksi. He ovat kytkeneet itse itseensä laitteita joilla he mittaavat askelia, sykettä tai jotakin muuta. Kuolemaa he eivät kuitenkaan pääse pakoon vaikka kuinka juoksisivat. Minulle sikariharrastus on joltain osin myös sen hyväksymistä. En tiedä sykettäni, enkä askelmääriäni, enkä välitäkään tietää. Tiedän olevan elossa juuri nyt ja toistaiseksi se riittää.

Tagit: sikarit
9 Comments | Aiheesta emälä kirjoitti Ossi Ojutkangas


PKN, punk ja marginaali

 cccc 1. maaliskuuta 2015 10.24.09 Europe/Paris

PKN Provinssirockissa (Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 Unported)Onnea Pertti Kurika nimipäivät -yhtyeelle! Heille meni eilen voitto Uuden Musiikin Kilpailussa, joten PKN tulee edustamaan Suomea tämän vuoden Euroviisuissa. Tämä on aiheuttanut verkossa muutakin pöhinää kuin onnitteluja. Esimerkiksi keskusteluissa toistuu aika ajoin sellainen näkemys, että PKN voitti vain koska sen soittajat ovat kehitysvammaisia. Muuten musiikki oli ihan sontaa eikä "kukaan tuollaista räminää" kuuntele. Päätin lähteä vähän purkamaan tuota näkemystä ja tässä sitä nyt kirjoitetaan.

Lue lisää...
21 Comments | Aiheesta televisio taide musiikki kirjoitti Ossi Ojutkangas


Oodi Astro TV:lle – osa I

 cccc 13. tammikuuta 2015 13.47.49 Europe/Paris


Sandro ja esoteerisuusVeijo Hietalaa on kuulemma kiinnostunut saippuasarjat ja tosi-tv. Tämä on toki ymmärrettävää huomioiden hänen ammattinsakin, Hietala kun on Turun yliopiston mediatutkimuksen lehtori. Joistain verkosta lukemistani jutuista jäi kuitenkin sellainen käsitys, että Hietala tykkää katsella noita myös "huvikseen", ihan ammatillisesta kiinnostuksesta irrallaan. Itse en voi sietää etenkään tosi-tv-ohjelmia ja saippusarjatkin ovat mielestäni äärimmäisen tylsiä. Miten kukaan viitsii katsella tuollaista huvikseen? Hetken tätä mietittyäni tajusin, että joku voisi ajatella täysin samoin minun kiinnostuksestani Astro TV:hen. Miksi kukaan katsoisi huvikseen espanjankielistä suoraa lähetystä, jossa joku huuhaatyyppi juttelee hyväuskoisille puhelinsoittajille?

Lue lisää...
9 Comments | Aiheesta televisio emälä esoteerisuus diskordianismi kirjoitti Ossi Ojutkangas


Hyvää uutta vuotta!

 cccc 31. joulukuuta 2014 14.05.29 Europe/Paris

Tämä Kuvapinan blogi on päivittynyt huonosti viime aikoina, johtuen ennen kaikkea monenlaisista kiireistäni. Ne kasautuivat näin mukavasti marras-joulukuulle, mutta vihdoin vuoden viimeisenä päivänä ehdin tännekin jotain kommentoida. Voisin myös mainita, että blogipostausten raakileita on syntynyt pöytälaatikkoon – täytyy vain niitä reippaasti pukata blogiin ensi vuoden aikana. En siis ole tätä blogia tyystin unohtanut, vaikka sisältöä ei olekaan tullut aivan sellaisella tahdilla kuin olisi ollut toivottavaa.

Lue lisää...
2695 Comments | Aiheesta tiedotteet vBlog kirjoitti Ossi Ojutkangas


Väyrynen, Immonen ja Lehto — nykytaiteilijat politiikan kentällä

 cccc 8. lokakuuta 2014 23.30.35 Europe/Paris

Paavo-mukiKaikkien muiden kiireiden keskellä olen viime aikoina viritellyt nettiin tulevaa ansioluetteloani. Sellaisia minulla on toki ollut ennenkin, mutta tämä koskee erityisesti taiteellista toimintaani. Niinpä olen kerrannut muun muassa sitä millaisten taiteilijoiden tekemisistä olen saanut töihini vaikutteita. Ulkomaisista tekijöistä listasta löytyy Luis Buñuel, Alejandro Jodorowsky, Andy Kaufman ja John Waters. Suomalaisista toistaiseksi olen päätynyt mainitsemaan kaksi: Kalervo Palsan ja Paavo Väyrysen. Mitä, etkö pidä Väyrystä taiteilijana? Tietysti hän on myös poliitikko, mutta se ei suinkaan sulje pois hänen merkitystään yhtenä Suomen suurimmista nykytaiteilijoista. Hiljattain mm. videoblogin aloittanut Väyrynen on itsekin pohtinut elämäänsä tästä näkökulmasta. Tänä vuonna on myös uutisoitu Kahden Kemin patriarkka-näytelmästä jonka Väyrynen on itse ohjannut ja näyttelee siinä pääroolin. Ehkä näytelmä on allegoria Väyrysen koko taiteilijanurasta jossa on nähty sekä jalasmökkikohun kaltaisia skandaaleja, että silkkaa poliittista kitschiä, kuten vuoden 2012 presidentinvaalikampanjan mukit. Post-postmodernissa maailmassa kaikki raja-aidat ovat lopullisesti nurin. Taiteilijana voi toimia politiikan kentällä ja todellisuus tuottaa itse itsestään satiiria niin, ettei Pahkasikaa enää tarvita. Uskomattomimmat tarinat on myös pakko luoda todellisuuteen, koska ne olisivat fiktioon aivan liian epärealistisia. Etenkin suuri yleisö sivuuttaa helposti roskana fiktion joka ylittää tietyn rajan. Jos Väyrynen olisi jonkin kirjailijan luoma fiktiivinen henkilö, hänestä kertovaa kirjaa arvosteltaisiin yliampuvan surrealistiseksi satiirin yritelmäksi joka ei ole riittävästi kosketuksissa todellisuuteen.

Lue lisää...
Tagit: politiikka
22 Comments | Aiheesta taide kirjoitti Ossi Ojutkangas


Arvio: Päiväni murmelina

 cccc 24. syyskuuta 2014 22.36.08 Europe/Paris

 

Groundhog Day (1993)

Päiväni murmelina (Groundhog Day) on Harold Ramisin ohjaama ja yhdessä Danny Rubinin kanssa käsikirjoittama elokuva vuodelta 1993. Se kertoo itsekeskeisestä televisiokanavan meteorologista Phil Connorsista joka matkustaa työnsä vuoksi amerikkalaiseen pikkukaupunkiin. Siellä vietetään jokavuotista ”murmelin päivää”, joka ei tosin Philiä voisi vähempää kiinnostaa. Lisää turhautumista aiheuttaa elokuvan keskeisin erityispiirre: Phil elää saman päivän yhä uudelleen ja uudelleen. Vaikka hän tappaisi itsensä (tapahtuu elokuvassa useita kertoja eri tavoin) hän herää aina saman päivän aamuna uudelleen. Jo pelkästään tästä revitty musta huumori erottaa elokuvan monista muista amerikkalaisista komedialokuvista. Kun näin elokuvan ensimmäistä kertaa televisiosta joskus hyvin kauan sitten, juuri tämä kiinnitti huomioni. Itsemurha esitettiin lähes yhtä hirtehisesti kuin Aki Kaurismäen elokuvassa I Hired a Contract Killer. Tämä "eurooppalainen" tyyli estikin minua vaihtamasta kanavaa. Asiaa auttoi tietysti myös hyvät näyttelijät. Ben Stilleriä ja monia muita amerikkalaisen komediaelokuvan vakiokasvoja en voi sietää, mutta Bill Murray onkin jotain aivan muuta. Ja mikä parasta, hän on kuin luotu Philin rooliin.

Lue lisää...
Tagit: arvostelu
23 Comments | Aiheesta Elokuvat kirjoitti Ossi Ojutkangas


vBlog006: Lauantaiaamu Monteporreirossa

 cccc 17. syyskuuta 2014 13.15.44 Europe/Paris

Hitaasti, mutta epävarmasti etenevä videoblogini seitsemäs osa paukahti verkkoon viime lauantaina. Tällä kertaa kyseessä on lyhyt tunnelmapätkä parvekkeelta lauantai-aamulta 13.9.2014 Monteporreirossa, Pontevedrassa, Galician autonomisessa maakunnassa Espanjassa. Pääosassa zen-mestari Simpel, joka osaa suhtautua elämään oikealla asenteella.

Lue lisää...
Tagit: Simpel
18 Comments | Aiheesta videokuvaus vBlog kirjoitti Ossi Ojutkangas


Muuttolaatikoiden päräyttävää designia

 cccc 28. elokuuta 2014 14.54.07 Europe/Paris


Laser 2000 - kodin tehopuhdistajaErilaisten sattumusten kautta mitä erikoisimpiin paikkoihin joutuvat tavarat voivat sisältää mukavia jännitteitä. Parhaimmillaan sattumanvaraisuuden tyrskyt ovat kieputelleet tavaroita niin movasti, että niihin on lataunut hyvinkin kutkuttava annos energiaa. Jos ihminen on riittävän herkistynyt ja esimerkiksi eturauhanen on viritetty oikealle taajuudelle, voi tuota energiaa imeä itseensä. Fun!

Lue lisää...
Tagit: design camp
22 Comments | Aiheesta camp kirjoitti Ossi Ojutkangas


Häätö ja kultainen omena

 cccc 26. elokuuta 2014 14.38.08 Europe/Paris

Maaliskuussa 2014 minä, vaimoni ja Simpel-koira muutimme mukavaan kämppään. Pontevedran keskustassa seitsemännessä kerroksessa (suomalaisittain kahdeksas, Espanjassa katutaso on numero nolla) ei asunut muita asukkaita ja koirakin oli sallittu. Mikä ei ole mikään itsestäänselvyys: täälläkään suurimpaan osaan vuokra-asunnoista ei ole koirilla mitään asiaa. Asunto oli melko pieni, mutta kaikesta huolimatta viehättävä. Viihdyimme hyvin kunnes alapuolellamme asuvat naapurimme alkoivat valittamaan koiramme ”hajusta”. Siis asukkaat, jotka asuivat kerrosta alempana. Valitusten ”haju” täytyi olla todella voimakas, jotta sen olisi voinut aistia kerrosta alempana tai sitten naapureillamme oli yliluonnollisen tarkka hajuaisti.

Lue lisää...
7 Comments | Aiheesta taide emälä kirjoitti Ossi Ojutkangas


Äänityksen ihmeellinen maailma

 cccc 23. heinäkuuta 2014 19.17.02 Europe/Paris

Aikaperspektiivi (en keksi tähän hätään parempaakaan termiä) erottaa video -ja elokuvateoksen valokuvasta. Valokuvan katselulla ei ole ennalta määriteltyä alkua ja loppua, mutta videolla ja elokuvalla on. Tämän vuoksi videolla on yhteistä myös musiikin ja äänen kanssa - niilläkin kun on vastaavalla tavalla alku ja loppu. Tämän merkitys voi helposti unohtua jos ajattelee videokuvausta visuaalista puolta korostaen. Stock footage-tyyppisiä videoklippejä tarjoavien sivustojen materiaalista iso osa on usein kuvattu järjestelmäkameralla, joiden äänen tallennuksessa on paljon toivomisen varaa. Monien klippien tapauksessa se ei kuitenkaan haittaa. Onhan niinkin, että monissa ammattituotannoissa kuvaushetkellä tallennettua ääniraitaa ei käytetä ollenkaan. Mitä isompi tuotanto ja budjetti, sitä todennäköisemmin joukko ammattilaisia rakentaa äänimaailman jälkikäteen.

Lue lisää...
8 Comments | Aiheesta Elokuvat videokuvaus kirjoitti Ossi Ojutkangas


Kasvot kohti Eurooppaa

 cccc 26. toukokuuta 2014 20.48.22 Europe/Paris

Kasvot kohti Eurooppaa (Kuva: Ossi Ojutkangas)Joskus pari kuukautta sitten törmäsin sattumalta verkossa Inspiraationa Eurooppa -lyhytelokuvakilipailuun. Olin dokumenttiprojektini vuoksi jo muutenkin pohtinut Eurooppaan ja kansainvälisyyteen liittyviä kysymyksiä, joten päätin osallistua. Näin sain hyvän syyn paketoida ajatuksiani 5 minuutin mittaiseksi videokokonaisuudeksi. Toisaalta oli aika päätön idea ryhtyä yksinään tekemään lyhytelokuvaa samalla kun on tarpeeksi monta rautaa tulessa muutenkin. Kilpailun voitto menikin huomattavasti paremmalle, enemmän lyhytelokuvan kriteerit täyttävälle Direktiivikorjaamo-lyhytelokuvalle. Itselläni ei ollut aikaa, eikä resursseja tehdä noin vakuuttavaa jälkeä. En minä silti omaa kilpailutyötäni häpeä. Siksi kehtaan sen nyt laittaa tähän. 

Lue lisää...
4 Comments | Aiheesta yhteiskunta kirjoitti Ossi Ojutkangas


Länsimaalaisessa identiteettimarketissa

 cccc 13. toukokuuta 2014 18.06.25 Europe/Paris

Nietzsche tokaisi kuinka ”askeetti tekee hyveestä pakon”. Tällä hän luultavasti tarkoitti sitä, kuinka hyvä päämäärä eli hyve menettää merkityksensä kun siitä tulee normi - eli pakko. Viime aikoina olen pohtinut tätä Nietzschen ajatusta siksi, että se kytkeytyy osaksi erästä 2010-vastakulttuuria. Kieltäymys - siis jonkinlainen askeesi - esiintyy länsimaisten ihmisten toiminnassa siellä sun täällä. On degrowth-ajattelua, kulutuskarkuruutta ja tietysti erilaisia kieltäymykseen perustuvia periaatteita absolutismista veganismiin. Tämä on nimenomaan vastakulttuuria. Suurin osa ihmisistä kuluttaa varsin paljon - koska voi tehdä niin ja on tottunut tekemään niin. Niinpä on vastakulttuuria kieltäytyä siitä järjestelmällisesti, äärimmillään kuten omavaraiseen elämään täysin siirtynyt Lasse Nordlund. Suurin osa ihmisistä käyttää alkoholia, joten on yhdenlaista vastakulttuuria kieltäytyä sen käytöstä kokonaan. Tässä kohtaa en tarkoita entisiä alkoholisteja joiden kieltäymyksen voi sanoa olevan luonteeltaan toisenlaista, enemmänkin elämänhallinnan palauttamista. Veganismi ruokavaliona on kuitenkin hyvä esimerkki kieltäymykseen perustuvasta ideologiasta ja vastakulttuurista. Nietzschen ajatusta mukaillen vegaaninen elämäntapa säilyisi hyveenä jos se olisi lähinnä positiivinen päämäärä johon pyritään kohtuuden rajoissa, välillä eläinkunnan tuotteita syöden. Veganismissa siitä kuitenkin tulee yleensä pakko, jossa koko idealogia perustuu täydelliseen kieltäymykseen ja sen perustelemiseen niin, että ruokakaupassa syynätään lisäaineluetteloita hyvinkin tarkkaan.

Lue lisää...
17 Comments | Aiheesta yhteiskunta kirjoitti Ossi Ojutkangas


Zen-magiaa!

 cccc 12. huhtikuuta 2014 21.05.35 Europe/Paris

Videoblogi on edennyt neljänteen osaan.

(YouTube-video löytyy upotettuna blogikirjoituksesta)

Lue lisää...
Tagit: zen fun
7 Comments | Aiheesta Elokuvat emälä kirjoitti Ossi Ojutkangas


vBlog 00003

 cccc 4. huhtikuuta 2014 15.58.00 Europe/Paris

Videoblogi jatkuu pienen tauon jälkeen. Olen ottanut tavoitteeksi tehdä ainakin 100 spontaania, nopealla aikataululla toteutettua videota joita blogimaisesti julkaisen. Sataan on tietysti vielä matkaa, mutta kuten kiinalaiset sanovat, pitkäkin matka alkaa ensimmäisellä askeleella. Tässä kolmannessa askeleessa on kuvattuna eilinen, 3.4.2013 tallennettu spontaani keskustelu. Aiheena on eläinoikeudet ja ennen kaikkea niitä ajavan Animalian linjanmuutos.

Lue lisää...
Tagit: vBlog
8 Comments | Aiheesta videokuvaus emälä kirjoitti Ossi Ojutkangas


vBlog 00002

 cccc 17. maaliskuuta 2014 15.58.00 Europe/Paris

Kuten vähän reilu viikko sitten kerroin, aloitin videoblogin. Teen siis välillä spontaaneja n. 5 minuutin videoita joissa kommentoin sen hetken tapahtumia tai mitä hyvänsä tuona hetkenä mieleen juolahtaakaan. Nyt muuttokiireiden hellitettyä pääsin pyöräyttämään toisen videoblogaisun, joka on nähtävillä yllä. Toisin kuin ensimmäinen (alla), se on kuvattu videokameralla. Väline ei kuitenkaan ole tärkeässä roolissa kun näitä blogivideoita teen. Joskus teen kameralla, joskus läppärillä ja joskus ehkä jollain ihan muulla. Ihan sen mukaan mikä on mahdollista, mikä huvittaa ja mahdollisesti eturauhasta kutittaa.

Lue lisää...
Tagit: Espanja vBlog
8 Comments | Aiheesta videokuvaus emälä kirjoitti Ossi Ojutkangas


Asumisesta Espanjassa

 cccc 7. maaliskuuta 2014 21.10.24 Europe/Paris

Kaksinkertaisten ikkunoiden puuttuminen oli pientä siihen rakoon verrattuna joka piti paikata jeesusteipillä jottei talvella jäätyisi.Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun asun Espanjassa, Galician autonomisessa maakunnassa. Olin täällä opiskelijavaihdossa vuosina 2006-2007. Se oli tietysti hyvin erilaista aikaa. Olin itsekin nuorempi ja Erasmus-opiskelijoilta ei ylipäätään odoteta paljon mitään. Riittää kun osaa sanoa ”una cerveza, por favor” ja lässyttää englantia muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa. Oma tavoitteeni kuitenkin oli opetella paikallista kieltä edes vähän kunnianhimoisemmin. Opintojenkaan suhteen Erasmus-opiskelijoilta odotetaan hyvin vähän, joten pakotin itseni edes omaksumaan kieltä. Tämän myötä oli mahdollista myös tutustua paremmin paikallisiin. Vain hyvin harva osaa Espanjassa englantia ja puhumalla vain sitä sulkee käytännössä n. 80% ihmisistä ulos omasta tuttavapiiristään.

Lue lisää...
Tagit: Espanja vBlog
9 Comments | Aiheesta emälä kirjoitti Ossi Ojutkangas


Taiteilijoiden tarpeellisuus Hyöty-Suomessa

 cccc 19. helmikuuta 2014 21.13.34 Europe/Paris

Paksa taiteilija mene töihin ja osta mopo!Henry Ford joskus tuumi kuinka paljon onkaan hyötynyt lukemalla kaikenlaista hyödytöntä. Hiljaista tietoa löytyy usein sieltä mistä sitä ei osata etsiä. Vastaavasti helposti löydettävissä oleva ilmiselvä tieto on monien muidenkin saatavilla. Voidaan sanoa, ettei mikään idea ole täysin uusi. Se on vain uudenlainen yhdistelmä vanhaa tietoa. Eikä aina edes yhdistelmä ole mitenkään uusi muuten kuin siten, ettei sitä esiinny sellaisena juuri tässä ajassa ja paikassa. Jotta näitä luovia yhdistelmiä syntyisi, on kuitenkin oltava paljon tietomassaa. Ihan vain siksi, että mitä enemmän on tietoa, sitä enemmän on mahdollisuuksia erilaisiin yhdistelmiin. Nämä yhdistelmät edellyttävät usein monia sattumia, yrityksiä ja erehdyksiä. Ei kenelläkään ole varmista karttaa innovaatioidenkaan äärelle. Sen sijaan jokainen voi yrittää itse piirtää paperille karttaa sitä mukaa kun eteenpäin kävelee. Jos reitti kulkee samoja polkuja kuin muillakin törmää samaan tietoon kuin useimmat muutkin. Jos taas lähtee omille teilleen, on usein muiden mielestä jotenkin ”eksynyt”. Ehkä jopa laiska, koska voihan epämääräisellä ”tuolla jossain” harhailu vaikuttaa muista ihmisistä ajanhukalta. Tuo näkemys muuttuu vasta sitten jos löytääkin harharetkiltään innovaation. Niitä ei kuitenkaan löydy jos kaikki kulkevat ennalta määriteltyjä reittejä samoja ajatuspolkuja pitkin.

Lue lisää...
10 Comments | Aiheesta taide yrittäminen kirjoitti Ossi Ojutkangas


Beneath a Steel Sky

 cccc 17. helmikuuta 2014 20.40.59 Europe/Paris


Beneath a Steel Sky  © Revolution Software - 1994
90-luku oli point & click-tyyppisten seikkailupelien kultaaikaa. Kasvoin itsekin Sierran, LucasArtsin, Westwoodin ja monien muiden peliyhtiöiden pelien parissa. Näiden tarinavetoisten pelien pelaaminen edellytti edes auttavaa englannin kielen taitoa. Niinpä sanavarasto karttui väkisinkin pelatessa. Mikäpä  onkaan parempi tapa oppia kieltä kuin jonkin tekemisen ohessa, ilman että edes ajattelee opiskelevansa. Kaikki pelit eivät tietenkään vieneet samalla tavalla tarinoiden maailmaan. Ei kukaan pelannut vaikkapa Doomia tarinan vuoksi - sen kiinnostavuus liittyi johonkin aivan muuhun. Point & click-tyyppiset seikkailupelit muistuttavatkin enemmän elokuvia. Hyvää seikkailupeliä ja elokuvaa yhdistää hyvä, kiinnostava tarina. Hyvä esimerkki tällaisesta seikkailupelistä on vuonna 1995 julkaistu Beneath a Steel Sky. Se on sarjakuvapiirtäjä Dave Gibbonsin ja pelisuunnittelija Charles Cecilin yhteistyön tulos. Englantilainen Gibbons on tunnettu mm. Alan Mooren käsikirjoittaman Watchmen-teoksen piirtäjänä.

Lue lisää...
10 Comments | kirjoitti Ossi Ojutkangas


Välineurheilua ja taikauskoa

 cccc 7. helmikuuta 2014 19.54.54 Europe/Paris

HV20Kirjoitin tällä viikolla englanniksi ”talentista” nimeltä Chris Bores. Vaikka kyseessä onkin yhtä hauska heppu kuin Ed Wood, en viitsi kirjoittaa hänestä suomeksi. Sen sijaan jatkan suomeksi siitä mihin kyseisen kirjoituksen lopussa päädyn. Bores on hyvä esimerkki YouTubessa katsojia keräävästä videotuottajasta joka kyllä osaa teknisen puolen, mutta eipä juuri muuta. Mielestäni tämä on laajempi ajan henki: keskittyminen teknisiin ominaisuuksiin ja välineen palvontaan. Erityisen hyvin tämä näkyy valokuvauksesta ja videokuvauksesta kiinnostuneiden keskuudessa.

Lue lisää...
9 Comments | Aiheesta videokuvaus kirjoitti Ossi Ojutkangas


The magic of Chris Bores

 cccc 5. helmikuuta 2014 19.19.08 Europe/Paris

Chris Bores aka Irate GamerAbout two or three years ago I was thinking about making an episode of Discasting about Chris Bores, also known as Irate Gamer. For anyone who don’t know, Discasting is my own web show that is currently on hiatus. Never the less, I was thinking about doing ”review” of Bores because it could work as an episode of Trash Hour. Eventually I gave up the idea because it's difficult to make interesting video about him. Or at least anything fresh; the net is already full of parodies of him and I don’t want to walk down that path. I did think though that I could write an article or a blog post about him. But I never had a chance, because I didn’t have any blog at the time. Now I do and here I am writing about this particular looser. Which makes me looser too. Otherwise I wouldn’t write about him in the first place. This is your last warning: turn back while you still can! You can do something else and completely forget who Chris Bores and return to the happy world of winners.

Lue lisää...
13840 Comments | kirjoitti Ossi Ojutkangas


Missi ulostaa Espanjassa

 cccc 14. tammikuuta 2014 14.59.15 Europe/Paris

Missi ulostaa (Kalervo Palsa / Suomen valtion taidemuseo)

Pidin esitelmäni Kalervo Palsan retrospektiivisestä näyttelystä Kiasmassa 2002-2003. On varmaan sanomattakin selvää, että pidän Palsan taiteesta hyvin paljon. Se ei kuitenkaan ollut ainoa syy valintaan. Palsan avulla on helppo romuttaa lähes mikä tahansa stereotypia suomalaisesta taiteesta. Pohjoismaat mielletään täällä Espanjassakin pääosin myönteisessä valossa, rauhan, hiljaisuuden ja korkean teknologian kehtona jossa ihmisten on hyvä olla ja elää. Palsan työt näyttävät suomalaisesta kulttuurista aivan toisenlaisen puolen. Ahdistus, itsemurhan haudonta, seksuaalinen turhautuminen, kuolema. Siinä joitain Palsan töiden keskeisiä teemoja. Jotkut espanjalaiset ovat kyllä kuulleet, että Suomessa tehdään melko paljon itsemurhia. Mitä se tarkoittaa ja mistä se johtuu, on taas asia johon monen suomalaisenkaan on vaikea vastata yksiselitteisesti. Tästäkin syystä Palsan työt ovat tärkeitä. Niiden avulla voi kaivautua suomalaisen mielenmaiseman pimeällä puolelle tavalla johon taitavinkaan terapeutti ei tule koskaan kykenemään.

Lue lisää...
18 Comments | Aiheesta taide kirjoitti Ossi Ojutkangas


Juokse ankka juokse!

 cccc 11. joulukuuta 2013 18.37.20 Europe/Paris

Reality TVSuomessa olen katsonut viime vuosina hyvin vähän televisiota. Siihen ei yleensä ole ollut aikaa ja harvat kiinnostavat ohjelmat on voinut katsoa Yle-areenasta. Täällä Espanjassa televisiota tulee katsottua lähinnä vain kielen oppimisen vuoksi. Samalla on ollut hauskaa pohtia, millaisia ohjelmaformaatteja täällä on ja miten televisio-ohjelmat ylipäätään täällä poikkeavat Suomesta. Eroja tietysti on, mutta toisaalta ei. Umpipaskaa tositeeveetä tulee täälläkin turhan monelta kanavalta. Täällä amerikkalaiset tositeeveeohjelmat tuntuvat tosin vieläkin etäisemmiltä siksi, että ne on dubattu. Kuten AIVAN KAIKKI muutkin ohjelmat. Kielen oppimisen kannalta tämä on tietysti hyvä asia. Mutta ulkomaisten elokuvien ja tv-sarjojen katsominen on täällä erittäin vaivaannuttavaa. Ne tuntuvat lastenohjelmilta. Vaikka elokuva olisi kuinka jännittävä, tunnelma latistuu kun amerikkalaiset näyttelijät puhuvat (muka) espanjaa. Eikä auta, vaikka dubbaus olisi kuinka hyvin tehty.

Lue lisää...
23 Comments | Aiheesta televisio kirjoitti Ossi Ojutkangas


Pink Flamingos - hirveää roskaa hyvällä sydämellä

 cccc 12. marraskuuta 2013 21.52.51 Europe/Paris

Divine

Vuonna 2008 YLE näytti John Watersin kulttielokuvaksi muodostuneen elokuvan Pink Flamingos (1972). Muistan kuinka elokuvasta kirjoitettiin pieniä juttuja, korostaen erityisesti sen kohtausta jossa päähenkilö Divine syö juuri koiran takapäästä pusertunutta "sitä itseään". Niin, onhan se toki tunnettu kohtaus, mutta ei Pink Flamingosia olisi pakko kiteyttää vain siihen. Jos näin kuitenkin päätetään tehdä, herää kysymys miksi Suomen julkisrahoitteinen televisio haluaa päätti esittää juuri tämän roskaelokuvan? Miksi juuri Pink Flamingos? YLE:n virallista näkemystä en tiedä, mutta yritän vastata tähän kysymykseen itse parhaani mukaan.

Lue lisää...
12 Comments | Aiheesta Elokuvat kirjoitti Ossi Ojutkangas


Luonnoskirja vs. kuvapäiväkirja

 cccc 6. marraskuuta 2013 17.07.08 Europe/Paris

Esimerkki 1

Vaikka olen piirtänyt ala-asteikäisestä asti, en ole koskaan pitänyt ns. luonnoskirjoista. Olen toki yrittänyt sellaisia pitää vuosien saatossa, mutta vain muutaman sivun olen niihin saanut tehtyä. Ajatus siitä, että kirjaseen tulevat kuvat ovat vain luonnoksia on itsessään aika lannistava. Haluan kyllä piirtää, mutta miksi jakaa tekeminen karkeasti luonnoksiin ja sitten niihin muihin, mahdollisesti joskus valmiimpiin töihin? Luonnoskirjaan sisältyy myös ajatus siitä, että siihen täytyy piirtää. Luonnoshan tarkoittaa yleensä piirrosluonnosta, joten syntyy mielikuva siitä, että kaikenlainen muun tyyppinen tekeminen ei kuulu luonnoskirjaan. Miksi?

Lue lisää...
19 Comments | Aiheesta sarjakuvat kirjoitti Ossi Ojutkangas


Omega

 cccc 22. elokuuta 2013 14.06.39 Europe/Paris

Omega X

Lue lisää...
Tagit: Ω Liminka
11 Comments | Aiheesta sarjakuvat kirjoitti Ossi Ojutkangas


Elysium — hyvän potentiaalin harmillista haaskausta

 cccc 14. elokuuta 2013 14.36.19 Europe/Paris

Kuvakaappaus elokuvasta Elysium - © TriStar Pictures

Mielenkiintoisen ja varsin onnistuneen Disctrict 9-elokuvan ohjannut Neil Blokamp on palannut. Kävin katsomassa hänen uusimman elokuvan Elysium ja kirjoitin siitä arvostelun.

Vuonna 2154 Maa on saastunut, ylikansoittunut ja rikkaat ovat siirtyneet avaruusasema Elysiumiin. Siellä sairaudet voidaan korjata solariumia muistuttavissa laitteissa ja ihmiset elävät yltäkylläisyydessä. Maassa on puuttetta kaikesta, töitä tehdään ankeissa olosuhteissa ja fasistista kuria pitävät yllä persoonattomat robotit.

Lue lisää...
7 Comments | Aiheesta Elokuvat kirjoitti Ossi Ojutkangas


Nalle Narkkqri

 cccc 9. elokuuta 2013 15.26.09 Europe/Paris

Arkistojen aarteiden vähän epäkorrektimpaa osastoa n. 10 vuoden takaa.
Nalle Narkkqri-esimerkkiruutu

Lue lisää...
4 Comments | Aiheesta sarjakuvat kirjoitti Ossi Ojutkangas


Ω III

 cccc 9. elokuuta 2013 15.11.55 Europe/Paris

Osa III "kielettömiä" Ω -sarjakuvia!Comic-strip007

Lue lisää...
Tagit: Ω Liminka
13 Comments | Aiheesta sarjakuvat kirjoitti Ossi Ojutkangas


Ω II

 cccc 3. elokuuta 2013 23.19.08 Europe/Paris

Osa II Ω -strippejä!Comic-strip001

Lue lisää...
Tagit: Ω Liminka
8 Comments | Aiheesta sarjakuvat kirjoitti Ossi Ojutkangas


Ω

 cccc 12. heinäkuuta 2013 15.15.30 Europe/Paris

Nämä ovat kolme ensimmäistä strippiä sarjasta Ω. Se syntyi opiskellessani vuosia sitten...Comic-strip001

Lue lisää...
Tagit: Ω Liminka
12 Comments | Aiheesta sarjakuvat kirjoitti Ossi Ojutkangas


Kiitoksia palautteesta!

 cccc 20. toukokuuta 2013 16.14.29 Europe/Paris

Frederik-paitaSuomi on hassu maa. Kun esittää poikkeavan tulkinnan tunnetusta aiheesta kuten Frederikin hitistä vuodelta 1979, se aiheuttaa yllättävän monessa suomalaisessa närkästystä. Ei tietenkään kaikissa, mutta esimerkiksi Kuvapinan Facebook-sivulle tulleissa kommenteissa ilmaistaan yllättävän paljonkin kielteistä nurinaa. Onko Frederikin Tsingis Khan-hitistä tullut jonkinlaista kansallista omaisuutta joka on jollain erikoisella tavalla pyhää? Itsestäänselvää ei myöskään ole se, että paitani olisi jonkinlainen hyökkäys Frederikiä kohtaan. Sellaiseksi se ei nimittäin ole millään tavoin tarkoitettu. Tuo hauska huumoriralli on kaiken suosionsa ansainnut. Mielestäni tästä paidasta pitäminen ei tarkoita sitä, etteikö pitäisi Frederikin kappaleesta. Pikemminkin voi olla vain hauskaa laulaa Tsingis Khania karaokeiltamassa tämä paita päällä!

Lue lisää...
36 Comments | Aiheesta tiedotteet kirjoitti Ossi Ojutkangas


Ulkonaliikkumiskielto!

 cccc 29. huhtikuuta 2013 14.18.10 Europe/Paris

Facebookissa leviää uusi Vanheimpainliiton mainos. Luulin sitä aluksi antimainokseksi, jolla irvaillaan Vanheimpainliiton kampanjoille yleisemmin. Onhan liitto kampanjoinut tällaisella viinatrokarimainoksellakin, joten ajattelin jonkun koiranleuan irvailevan asialle. Vaan eipä mitään, tämähän onkin liiton ihka oma mainosjuliste! Herranjestas mitä itseironiaa! Tai hetkonen...Vanheimpainliitto ja itseironia. Nuo kaksi samassa lauseessa?

Lue lisää...
Tagit: mainonta media
10 Comments | Aiheesta Media kirjoitti Ossi Ojutkangas


Huonoojat

 cccc 26. huhtikuuta 2013 15.44.17 Europe/Paris

Huonoojat — maailman huonoin sarjakuva. Tästä ei ehkä kannata julkisesti myöntää tykkäävänsä, sillä sehän osoittaisi vain huonoa makua.

Lue lisää...
Tagit: sarjakuvat
29 Comments | Aiheesta sarjakuvat kirjoitti Ossi Ojutkangas


Vähän tekijänoikeuksista

 cccc 19. huhtikuuta 2013 16.24.12 Europe/Paris

Mikko-paidan julkistuksen jälkeen jotkut ovat miettineet kuinka luvallinen paita on. Paidan suunnittelijana olen toki itsekin pohtinut tekijänoikeuksiin liittyviä kysymyksiä. Koska asia näyttää aika monia kiinnostavan, olen koonnut tähän oman näkemykseni tämän paidassa esiintyvän kuvan tekijänoikeuksista.

Lue lisää...
24 Comments | Aiheesta tiedotteet kirjoitti Ossi Ojutkangas


Kuvapinan uusi uljas ilme!

 cccc 7. huhtikuuta 2013 15.49.44 Europe/Paris

Sparsavajra thumbnailMonien yritysten, erehdysten, bugien ja kahvikupillisten jälkeen Kuvapinan uusi ulkoasu on vihdoin valmis! Tämä uusi ilme perustuu paljolti Kuvaris-verkkokaupan ulkoasuun joka sekin on käsialaani. Kuvapinan on kuitenkin tarkoitus olla väreiltään astetta pirteämpi, koska Kuvapina on jonkin verran räväkämpi tapaus.

Lue lisää...
10 Comments | Aiheesta tiedotteet kirjoitti Ossi Ojutkangas

41 Nimike(ttä)

/ sivu
Kuvaris Inc. Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0