3 Nimike(ttä)

/ sivu

Blogistinen itsereflektio

cccc 19. tammikuuta 2019 18.52.54 Europe/Paris

Tervehdys kaikille blogin lukijoille!

En tiedä kuinka paljon teitä on, mutta on hienoa jos edes yksi ihminen (joku jota en henkilökohtaisesti tunne) lukee tämän tai jonkun muun blogikirjoituksen. Periaatteessa tämä on ”pöytälaatikkoon” kirjoittamista – tämä pöytälaatikko sattuu nyt vain olemaan julkinen ja kaikkien luettavissa. Näin kirjoittaminen on itselleni mielekkäämpää. Suljettuun, ei-julkiseen pöytälaatikkoon kirjoittaminen kun jää helposti kokonaan tekemättä. Vuosi 2018 oli sellainen, etten nähtävästi saanut tänne blogiini ainuttakaan kirjoitusta. Tai no sain melkein yhden englanninkielisen, mutta jätin senkin lopulta julkaisematta. Palaan siihen ehkä vielä joskus uudelleen.

Lue lisää...
0 Comments | Aiheesta tiedotteet Media taide emälä camp kirjoitti Ossi Ojutkangas

Supersankarit suurennuslasin alla

cccc 26. kesäkuuta 2015 20.48.25 Europe/Paris

HS julkaisi 18.6.2015 aika päräyttävän jutun Miksi lapsi ei saa lyödä, mutta Batman saa? Piti jo aiemmin siitä kirjoittaa, mutta en muilta kiireiltäni ehtinyt. Onneksi tuo toimittaja Maria Pettersonin juttu ei kuitenkaan ole vielä aivan täysin jäähtynyt, joten mennäänpä nyt asiaan!

Yksi jutun keskeisistä ongelmista löytyy jo otsikosta. Kuka sanoo, että supersankaritarinat on tarkoitettu lapsille? Miksi tämä otetaan annettuna? Yksi mahdollinen syy on, että YLE näyttää kesän ajan ABC:n vuosina 1966-68 tekemää televisiosarjaa joka on Batman-tuotannoista alkuperäiselle materiaalille kaikkein vähiten uskollista. Siksi se on erittäin camp-henkinen ja käsikirjoitettu niin, että se soveltuu myös lasten katsottavaksi. On kuitenkin virhe olettaa kaiken muunkin Batman-aiheisen olevan lapsille tarkoitettua. Kuka on vakavissaan sitä mieltä, että esimerkiksi Christopher Nolanin ohjaama Yön ritari (2008) on lapsille sopiva? 

Lue lisää...
11 Comments | Aiheesta sarjakuvat Media Elokuvat televisio kirjoitti Ossi Ojutkangas

Ulkonaliikkumiskielto!

cccc 29. huhtikuuta 2013 14.18.10 Europe/Paris

Facebookissa leviää uusi Vanheimpainliiton mainos. Luulin sitä aluksi antimainokseksi, jolla irvaillaan Vanheimpainliiton kampanjoille yleisemmin. Onhan liitto kampanjoinut tällaisella viinatrokarimainoksellakin, joten ajattelin jonkun koiranleuan irvailevan asialle. Vaan eipä mitään, tämähän onkin liiton ihka oma mainosjuliste! Herranjestas mitä itseironiaa! Tai hetkonen...Vanheimpainliitto ja itseironia. Nuo kaksi samassa lauseessa?

Lue lisää...
Tagit: mainonta media
10 Comments | Aiheesta Media kirjoitti Ossi Ojutkangas

3 Nimike(ttä)

/ sivu
Kuvaris Inc. Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0